Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Waarom zelf doen als het makkelijk kan?

Het veilig en betrouwbaar opslaan en ophalen van data blijft bij veel bedrijven een onderschoven kindje. Dat komt doordat er tijd en energie gestoken moet worden in een proces dat hopelijk nooit gebruikt wordt. De gedachte 'dat gebeurt ons niet' zorgt dan voor uitstel en afstel. Als er zich echter een calamiteit voordoet zijn de gevolgen niet te overzien.

Dataopslag is meer dan alleen kopieën van bestanden maken op tape of disk. Calamiteiten zijn namelijk meer dan alleen een computercrash of stroomuitval. Daarom zullen veel bedrijven ervoor kiezen de opgeslagen gegevens buiten het kantoor te bewaren. Een werknemer neemt deze mee naar huis, maar door drukte wijl hij dit nog wel eens vergeten. Bekend is ook het verhaal van de disks die iedere avond met de werknemer door een beveiligingspoortje naar buiten gaan en dankzij het magnetische veld van dit poortje grondig gewist worden.

De waarde van de backup bewijst zich pas als het te laat is. De kwaliteit daarvan komt echter pas boven water wanneer de gegevens hersteld moeten worden. Dat lijkt op de kerstboomverlichting die ieder jaar als een warrige bol draden en lampjes uit de doos van zolder komt. Bijna iedereen denkt zeker te weten dat deze lampjes vorige jaar netjes opgerold weggestopt werden. Of toch niet? Bij het herstellen van gegevens blijkt maar al te vaak dat bestanden niet, of slecht opgeslagen waren., dat de meest recente wijzigingen niet op de backup staan, en dat compressie de gegevens verminkt heeft.

ICT-managers zien zich dus geplaatst voor een situatie die opgelost moet worden vóórdat deze zich voordoet. Dat maakt het moeilijk om hier zelf de juiste oplossing voor te vinden en te implementeren. Gelukkig kan dit anders, beter en vooral zorgelozer. Er zijn betrouwbare en efficiënte hard- en softwareoplossingen beschikbaar die alle rompslomp uit handen van ondernemers nemen. Meer recent zijn daar ook diensten bijgekomen waarbij dataopslag en recovery volleidt via internet plaats vindt. In dit geval hoeven bedrijven geen investeringen te doen in licenties, beheer en onderhoud. Aanvankelijk keken ondernemers niet voldoende om naar de backup. Dankzij ICT hoeft dit nu ook niet meer.

MKBackup
Het gebruik van MKBackup levert veel voordelen op voor uw organisatie. Niet alleen bent u verzekerd van veilige opslag buitenshuis met een bijzonder gebruiksvriendelijke software, maar bivendien kunt u vanaf elke gewenste locatie snel uw versleutelde gegevens weer teruzetten.

De PCI 3- en BS779-certificeringen waarborgen dat uw data in een veilige omgeving op betrouwbare machines wordt opgeslagen. De voordelen in vergelijking met traditionele backupmethoden zijn dat u geen tapes meer hoeft te wisselen en geen investeringen meer hoeft te doen in hardware, software, terugkerende licentievergoedingen en beheerkosten. Hierdoor wordt uw TCO (Total Cost of Ownership) drastisch teruggebracht.

Daarnaast is online backup van MKBackup veel flexibeler in gebruik en zijn de backupmogelijheden onbeperkt, zonder extra hardware investeringen. Bovendien is MKBackup in vergelijking tot de traditionele backupmethouden in nagenoeg alle gevallen goedkoper en absoluut veiliger.

Bron: Computable, Waarom zelf doen als het makkelijk kan? (PDF, 9.38MB)Door deze link te volgen gaat u een bestand downloaden

MKBackup

Terug naar in de media of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap