Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Onderzoek: USB-sticks vaak slordig gebruikt

Ruim een kwart van de gebruikers van USB-geheugensticks zijn weleens waardevolle gegevens kwijtgeraakt. Dat blijkt uit onderzoek van Ontrack Data Recovery onder 450 professionals.

Het dataverlies, waarvan 27 procent van de ondervraagden melding maakt, blijkt in veel gevallen toe te schrijven aan het verkeerd opbergen van de sticks. Hun compacte formaat zou dit gedrag in de hand werken. "Het merendeel van de profesisonals realiseert zich niet dat een USB-stick even kwetsbaar is als een harde schijf", aldus Ontrack. Uit de enquête blijkt dat 65 procent van de professionals minstens één USB-stick bezit.

Het bedrijf heeft een lijstje van voorzorgsmaatregelen opgesteld die gebruikers kunnen nemen om het risico op dataverlies te minimaliseren. Zo is het verstandig een vaste opbergplaats te kiezen en de sticks beschermd op te bergen (bijvoorbeeld niet in een broekzak). Ook moet altijd het dekseltje worden gebruikt dat de connector beschermt.

Ontrack raadt af de USB-stick te gebruiken voor het maken van backups van waardevolle informatie. Daarvoor zouden deze geheugenmodules te kwetsbaar zijn. Wie op zakenreis gaat met de laptop doet er goed aan USB-sticks met bijvoorbeeld Powerpoint-presentaties gescheiden van de laptop te bewaren.

Bron: Automatiserings Gids

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap