Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Uitwijktest online back-upsoftware MKBackup geslaagd

Online back-upsoftware vergelijkbaar met traditionele back-upsoftware

Ervaar het gemak van online backup - klik voor vergrotingHaarlem, februari 2006, Er ontpoppen zich in zeer korte tijd vele aanbieders op het gebied van online back-up, niet onlogisch want ook de vraag neemt alsmaar toe. Kortom het outsourcen van de back-up is een actueel onderwerp. Echter het uitbesteden van je de back-up, van veelal belangrijke bedrijfsgegevens, doe je niet zomaar aan de eerste de beste aanbieder. De belangrijke en betrouwbare bedrijfsgegevens moeten niet zomaar op straat komen te liggen.

Het is de angst van elke ondernemer: op een morgen ontdekken dat alle computers zijn gestolen en dat de geautomatiseerde bedrijfsgegevens daarmee eveneens zijn verdwenen. Deze gedachte speelde ook bij International Quality Ingredients met vestigingen in Coevorden en Ermelo.

International Quality Ingredients (IQI) is een internationaal opererend bedrijf, en heeft zich gespecialiseerd in de handel in bestanddelen van hoge kwaliteit hoofdzakelijk voor huisdieren maar ook dier voer en vis voedsel. Overal ter wereld levert het bedrijf haar producten en wilde weten als er brand uitbreekt in haar kantoor of een andere crash en moet uitwijken naar een andere locatie of het dan niet haar belangrijke bedrijfsdata kwijt is.

Sinds begin 2005 maakt International Quality Ingredients al gebruik van de online back-upsoftware van MKBackup. Hoewel de rapportages van de software aangaven dat de back-up succesvol was heeft zij aan haar automatiseringspartner Loko IT-specialisten gevraagd om een uitwijk test uit te voeren met de back-upsoftware van MKBackup.

Was het terughalen makkelijk?

Ja, na het installeren van Windows op de nieuwe server en de installatie van de MKBackup software was het zonder problemen mogelijk om gebackupte bestanden terug te zetten op nieuwe server. De effectieve tijden voor het restoren waren ongeveer: 30 minuten voor de Active Directory, 45 minuten voor MS Exchange en 45 minuten voor de MS SQL databases. aldus de heer A. Leeflang systeemengineer bij Loko IT-specialisten.

"Na het installeren van Windows op de nieuwe server en de software van MKBackup waren de bestanden in 6,5 uur teruggehaald via het internet. Voor deze test is geen gebruik gemaakt van de bezorgservice van MKBackup wat ervoor gezorgd had dat de bestanden gegarandeerd binnen 4 uur op de nieuwe locatie aanwezig zijn. Echter is voor het terughalen van 50GB een download tijd van 6,5 uur een goede prestatie." aldus de heer J. Lelsz projectmanager bij Loko IT-specialisten.

Zijn alle bestanden teruggezet?

"Na het terughalen van de bestanden, opgeslagen op de server van MKBackup, bleek de nieuw server een kopie van huidige server te zijn. Wel bleek dat niet alle noodzakelijke bestanden waren geselecteerd. Iets wat echter niets afdoet aan de werking van MKBackup" aldus de heer Leeflang.

Verliep het terughalen volledig vlekkeloos?

"Voor het terughalen is een internetverbinding nodig, dat was lastiger op de test server maar nadat internet was aangesloten was de werking heel intuïtief en waren de bestanden heel snel teruggezet." aldus Lelsz.

Doordat MKBackup voldoet aan de eisen gesteld in de PCI 3 kunnen wij onze klanten de garantie geven dat onze datacenters echte kluizen zijn en dat er met moderne en state of the art hardware wordt gewerkt, dat systemen dubbel zijn uitgevoerd, dat internet verbindingen aan hoge eisen voldoen en dat professionele noodstroom voorzieningen voor handen zijn.

MKBackup is een zelfstandig internationaal opererende dienstverlener op het gebied van online back-upsoftware. Het bedrijf heeft 8 medewerkers en is gevestigd in het noord-oosten van Haarlem op het industrieterrein Waarderpolder. MKBackup is actief in o.a. Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. MKBackup beschikt over een grote en veilige opslagcapaciteit in de datacenters van VirtualXS en Redbus Interhouse, waar de back-upgegevens worden opgeslagen. De gegevens worden op eigen dubbel uitgevoerde servers opgeslagen.

Meer voordelen zijn te vinden op www.backupmaken.nl.

MKBackup

Download volledig artikel inclusief illustratie (hoge resolutie)Download volledig artikel inclusief illustratie (hoge resolutie) (ZIP, 3,68MB)

Terug naar persberichten of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap