Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Symantec ontdekt nieuw gat in Veritas

Het Franse veiligheidonderzoeksbureau FrSIRT heeft een waarschuwing uitgebracht voor een lek in de backupsoftware van Veritas. Het lek zou aanwezig zijn in de versies 10, 9.1, 9.0 en 8.x voor Windows-backupprogramma Backup Exec.
Het veiligheidslek geeft hackers toegang tot het systeem en biedt ze daarmee de mogelijk tot het stelen van data. FrSIRT vindt het lek kritiek. Bovendien is er nog geen patch beschikbaar.

Symantec, dat Veritas in juli van dit jaar overnam, kan ook geen releasedatum voor een patch geven. Het bedrijf heeft inmiddels wel een aantal updates uitgebracht die het probleem (gedeeltelijk) verhelpen.

Het Internet Storm Center (ISC) liet vorige week al weten een toename te hebben gezien in het aantal scans op poort 10.000, die Backup Exec gebruikt. Symantec raadt gebruikers dan ook aan de ICP-poorten 6101, 6106 en 10.000 te blokkeren.

Eind juni berichtte Veritas ook al over een lek in Backup Exec. Een indringer kon toen door een buffer overflow de Remote Agent van de backupsoftware laten stoppen. Hierdoor stopte het maken van backups, maar het trof niet de backup-server. Ook toen werden door het ISC een toenemend aantal scans op de tcp-poort 10000 waargenomen. Veritas heeft voor dit lek een patch uitgebracht.

Bron: Computable

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap