Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Online-backupproviders kennen drukke tijden door Katrina

Orkaan Katrina heeft een grotere vraag naar online-backups veroorzaakt. De bedrijven die deze diensten aanbieden hebben dit te kennen gegeven. Vanuit heel Amerika komen er aanvragen, zo geeft Raghu Kulkarni, woordvoerder van Pro-Softnet, aan. Via een online-backup is het mogelijk om de bedrijfsdata op te slaan op een andere geografische lokatie. Bij brand, diefstal of, in dit geval, een orkaan als Katrina is de data gewoon bewaard gebleven als het bedrijfspand niet meer zou bestaan.

Er is ook een piek in het aantal restore-aanvragen, met name door bedrijven die getroffen zijn door Katrina. De data moet vaak worden teruggezet op een alternatieve lokatie. De backupproviders hebben naar aanleiding van de orkaan van te voren een analyse gemaakt om te kijken welke bedrijven getroffen zouden kunnen worden. Veel van deze bedrijven hebben ook een restore aangevraagd. Het komt vaker voor dat de vraag naar online backups een piek te zien geeft na een grote ramp, zoals bijvoorbeeld de aanslagen op 11 september 2001.

Bron: CNET News.com

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap