Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Notebookgegevens gemiddeld 800.000 euro waard

De gemiddelde waarde van gegevens op een notebook ligt net boven de 800.000 euro. Een enkeling loopt zelfs rond met een notebook van 7 miljoen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Symantec onder 1700 zakelijke notebookgebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Bijna 80 procent van de ondervraagden stelt dat de gegevens op hun notebook dikwijls intellectueel eigendom of commercieel gevoelige informatie een 'substantiele waarde' hebben. De gemiddelde waarde van de gegevens, zo rekent Symantec uit, is 803.000 euro.

Van de ondervraagden geeft 42 procent aan dat hun bedrijf een automatische backup van e-mails op de laptop maakt, terwijl 45 procent het backuppen overlaat aan de werknemers zelf.

"Het is verontrustend dat bedrijven mobiele apparaten met zoveel waardevolle gegevens hebben en tegelijkertijd zo weinig doen om die gegevens te beschermen", stelt Lindsey Armstrong, vice-president van Symantec EMEA. "Slechts een paar bedrijven gaven aan informatie weer terug te kunnen halen als deze gestolen wordt."

Bron: Webwereld

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap