Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Niet uitloggen op pc zeer riskant

Veel pcs blijven aan staan als gebruikers van hun plaats zijn. Het gevaar van misbruik dat hierdoor ontstaat, wordt schromelijk onderschat, stelt marktonderzoeker Gartner.

Organisaties besteden weinig aandacht aan het grote risico dat verbonden is aan losstaande pcs, die gebruikers niet goed uitzetten. Volgens Gartner kijken organisaties voor beveiliging te veel naar mogelijke aanvallen van buitenaf. Terwijl ze met relatief eenvoudige oplossingen kunnen voorkomen dat pcs niet aan blijven staan als gebruikers om welke reden dan ook hun werkplek hebben verlaten.

Volgens Gartner gebeurt het vaak dat iemand achter de pc gaat zitten van een ander en gevoeligde data kan benaderen of e-mails onder de naam van de oorspronkelijke gebruiker verstuurt. Daarbij wordt het moeilijk de gebruiker te straffen omdat hij kan aanvoeren dat er iemand anders achter mijn pc moet hebben gezeten.

Daarom moeten gebruikers verplicht worden uit te loggen als ze hun werkplek verlaten. Dat kan ook automatisch.

Bron: Automatiserings Gids

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap