Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
InfrastructuurInfrastructuur
TechniekTechniek
NetwerkNetwerk

Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Netwerk

Voor haar verbinding naar de internet backbone maakt MKBackup gebruik van de infrastructuur van VirtualXS (AS-15535). Deze infrastructuur is een van de meest geavanceerde en snelste (10 Gigabit) verbindingen naar de internet backbone in Nederland, zie ook onderstaand figuur. De verbindingen zijn geoptimaliseerd voor zowel nationaal verkeer als internationaal. Deze verbindingen komen het gebouw op verschillende plaatsen binnen zodat een eventuele kabelbreuk geen effect heeft op de beschikbaarheid. Ook zijn de verbindingen dubbel en redundant uitgevoerd om wederom maximale beschikbaarheid te kunnen behalen.

Backbone connectie
Backbone connectie

Legenda:
F10-01 = Primary Force10 router @ VXS HQ.
F10-02 = Secondary Force10 router @ VXS HQ.
F10-03 = Force10 switch @ Amsterdam Hempoint.
F10-04 = Force10 switch @ Amsterdam GlobalSwitch.

Op dagelijkse basis worden er statistieken bij gehouden van de netwerken waar het meeste verkeer naar wordt afgeleverd, met deze netwerken worden vervolgens private peering overeenkomsten afgesloten. Het resultaat hiervan is dat uw backups aan onze servers vanaf de netwerken van bijvoorbeeld Chello, XS4All en KPN een directe verbinding hebben naar ons netwerk zonder dat zij over een traffic exchange zoals de AMSIX heen hoeven. Een peering overeenkomst is feitelijk een fysieke koppeling tussen twee netwerken, deze koppelingen vinden plaats op een traffic exchange (een plek waar alle netwerken samen komen).

Een private peering overeenkomst is een directe koppeling tussen twee netwerken zonder dat daar een traffic exchange aan te pas komt, dit betekend dat er uitsluitend verkeer van en naar ons netwerk over zon private peering gaat. Hoewel een private peering oplossing een stuk duurder is, is het ook vele malen sneller dan een normale peering overeenkomst dit komt doordat er rechtstreeks tussen de twee netwerken gecommuniceerd wordt in plaats van over de zwaar belaste netwerken van een traffic exchange. Wij maken voor de koppelingen tussen de netwerken uitsluitend gebruik van private peering overeenkomsten voor optimale kwaliteit van de door ons geleverde verbindingen.

Het netwerk is tevens volledig BGP4 gerouteerd wat ervoor zorgt dat altijd de beste en daarmee snelste route naar onze servers wordt genomen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw backups naar een van onze servers een langere weg krijgt voorgeschoteld (meer hops) die echter wel qua snelheid (ms) beter is dan de kortere weg (minder hops). Dit betekend dat als er zich een router op de kortste weg bevindt die overbelast is dan wel problemen ondervindt de verbinding automatisch wordt omgeleid naar een route die geen problemen ondervindt of sneller is, het resultaat hiervan is wederom een optimale verbinding tussen onze server en uw backups.

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap