Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Moderne hacker vindt nieuwe doelen

Hackers richten zich minder op besturingssystemen of serversoftware, maar meer op netwerkapparaten, backup- en beveiligingssoftware.

Dat blijkt uit de nieuwste SANS Top-20Door deze link te volgen verlaat u deze site, een jaarlijkse lijst met de meest kritieke kwetsbaarheden, samengesteld door experts van verschillende beveiligingsbedrijven en -organisaties.

Voor het eerst komen ook netwerkproducten op de lijst voor. Twee van de drie noteringen komen voor rekening van Cisco, mede vanwege een groot aantal problemen met zijn Internetwork Operating System (IOS). Verder staan op de lijst tien kwetsbaarheden in applicaties (op verschillende platformen), vijf kwetsbaarheden in Windows en twee kwetsbaarheden in Unix.

"In de laatste 12 tot 15 maanden hebben hackers hun aandacht en masse verlegd naar applicaties", zegt onderzoeker Alan Paller. "Nu mensen hun software automatisch laten patchen en het moeilijker is om kwetsbare systemen te vinden, gaan hackers op zoek naar andere doelwitten, zoals ongepatchte applicaties en lekken in netwerkapparaten."

De kwetsbaarheden vragen om onmiddellijke aandacht, aldus het SANS Institute. In de lijst staan instructies en links die nodig zijn om de kwetsbaarheden te verhelpen.

Bron: Webwereld

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap