Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

MKB vraagt naar online back-up

Angst voor externe opslag als dienst neemt af

Online back-up wordt door traditionele back-upleveranciers afgedaan als een consumentenproduct. In de praktijk blijkt er steeds meer vraag vanuit het mkb te komen naar het op afstand via internet opslaan van gegevens.

Opslagleveranciers als Bakbone en Tandberg Data menen dat de markt voor online back-up, oftewel back-up via internet als dienst wordt aangeboden, voornamelijk een consumentenproduct is. De aanbieders van online back-up verklaren zelf dat niet consumenten,  maar vooral het lagere segment van het mkb geïnteresseerd is in hun dienstverlening. Afgelopen jaar zou een definitieve omslag zijn geweest in de angst  die sommige ondernemers nog hebben om extern een back-up te laten maken van gevoelige informatie.

'Niet bij gebaat'
"Het is raar dat de traditionele storagepartijen zeggen dat online back-up geen product is voor het mkb, wij hebben ongeveer 3000 klanten in de zakelijke markt", zegt directeur E. Veen van online back-upleverancier MKBackup. "Ik geloof ook niet dat consumenten willen betalen voor online back-up. Aan de andere kant kan ik me wel voorstellen waarom de traditionele leveranciers het zeggen. Ze zijn er natuurlijk niet direct bij gebaat dat de belangstelling voor deze oplossing vanuit het mkb groeit."

Verschillende leveranciers van online back-up, waaronder behalve MKBackup ook Back-up Connect, SJ-Solutions (Easy Back-up), Perfect Back-up) en Iron Mountain, hebben vooral het afgelopen jaar een grote doorbraak geconstateerd in de belangstelling vanuit het mikb voor het op afstand opslaan van gegevens.
"Bedrijven binnen het mkb kijken niet meer alleen naar producten die ze zelf aanschaffen, maar ook steeds meer naar de mogelijkheid om back-up & restore als managed service in te kopen bij een leverancier", zegt Jim Agenant, Regional Manager Benelux van Iron Mountain Digital. "In Amerika is deze trend al iets langer bezig, maar ook in Europa merken we een groeiende vraag naar dit soort oplossingen. Dit is ook een van de redenen dat Iron Mountain in november 2004 het bedrijf Connected over heeft genomen, en onze business unit Iron Mountaind Digital is gestart."

Onderkant en uitzondering
Leveranciers van online back-up claimen vooral in de markt van bedrijven tot grofweg 50 werknemers succes te hebben. Het hogere mkb houdt het over het algemeen nog steeds bij de meer traditionele oplossingen, hoewel ook daar uitzonderingen zijn. Zo heeft MKBackup ING's divisie ING Wholesales als klant binnengehaald, die wegens omstandigheden genoodzaakt was om op zoek te gaan naar back-up in de vorm van een dienst.

Bron: Computable, MKB vraagt naar online back-up (PDF, 2.78MB)Door deze link te volgen gaat u een bestand downloaden

MKBackup

Terug naar in de media of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap