Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

MKB is slordig met maken van backup

Middelgrote en kleine bedrijven zijn onzorgvuldig in het maken van backups. Jaarlijks verliest één op de drie bedrijven digitale gegevens. 16 procent van de bedrijven maakt helemaal geen backup.

Onderzoeksbureau De Vos & Jansen onderzocht het backupgedrag bij midden- en kleinbedrijven (tot 150 man personeel). Verlies van gegevens komt in de meeste gevallen (64 procent) door een computercrash. Andere oorzaken zijn fouten van medewerkers (21 procent), stroomuitval (16 procent) en diefstal, brand of beschadiging (20 procent). De meeste bedrijven (66 procent) nemen pas maatregelen als het kwaad al is geschied. Het niet kunnen werken door verlies van gegevens kost de bedrijven naar eigen zeggen tussen de 950 en 22.000 euro per dag.

Van de bedrijven die backups maken slaat maar een kart zijn gegevens dagelijks op. Een externe harde schijf en cd-rom zijn het meest populair. Marnix van Gisbergen, onderzoeker voor De Vos & Jansen: "Wat mij het meest verbaasde aan het onderzoek is dat bijna 20 procent van de ondervraagden niet eens bezig is met backups. Dat is gewoon onverantwoord."

Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland over het onderzoek: "Ik kijk ervan op dat ruim een derde van de bedrijven te maken heeft gehad met dataverlies, dat is erg veel." Het slordige backupgedrag ligt volgens Hermans aan de moeilijke verhouding tussen mkb en ict. "Het mkb heeft lange tijd een haat-liefdeverhouding gehad met ict. Onder andere omdat onduidelijk was in hoeverre automatisering zich nu echt vertaalde in concrete voordelen. Tegenwoordig is ict een vast onderdeel geworden van de bedrijfsvoering, maar vooral de oudere ondernemenrs hebben te weinig kennis van ict."

Hermans wil met ict-dienstverleners rond de tafel om meer middelgrote en kleine bedrijven van objectieve informatie over ict te voorzien. "Projecten als de Syntens ict-menukaart moeten uitgebreid worden. Dat staat bovenaan mijn prioriteitenlijstje."

Bron: Computable

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap