Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

MKB-ers doen weinig aan bewaren gegevens

Het zakelijk voortbestaan van naar schatting 258.000 kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland staat op de tocht. Tenminste, als zij hun computergegevens kwijtraken. Het Britse onderzoeksbureau MORI ontdekte dat back ups niet echt tot de core-business van deze bedrijven behoort. De schade voor alle Europese landen zou kunnen oplopen tot 1200 miljard euro. 
Veertig procent van de kleine bedrijven verzuimt om de belangrijkste bestanden te beschermen door minimaal één keer per week een backup te maken. De bedrijven schatten de waarde van hun gegevens op 373.227 euro gemiddeld, hoewel één derde van alle deelnemers helemaal niet in staat bleek de waarde van hun gegevens aan te geven. MORI onderzocht 330 bedrijven met minder dan 50 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

'Het onderzoek van MORI heeft duidelijk aangetoond dat klanten weten hoe belangrijk hun gegevens zijn maar dat zij het heel moeilijk vinden om deze te beschermen of dat zij vergeten hiervoor de nodige stappen te ondernemen', aldus Ulrike Tegtmeier, directeur voor Product Management bij Iomega Europa. Iomega sponsorde het onderzoek.

MORI maakt onderscheid in verschillende bedrijven, en gaf daar namen aan. De uitersten waren de de Wijze Uil en de Kip zonder Kop. Eén derde van de ondervraagde Duitse bedrijven (34%), maar slechts één zevende van de ondervraagde Franse bedrijven (15%) kon worden bestempeld als Wijze Uil. In het Verenigd Koninkrijk bestond één vijfde (23%) van de ondervraagde bedrijven uit Wijze Uilen.

Bron: Emerce

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap