Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Iron Mountain verliest backup tapes van grote klanten

Iron Mountain, een in het maken en restoren van backups gespecialiseerd bedrijf, is de backup tapes van de Long Island Railroad en een andere, grote klant kwijtgeraakt. Volgens Iron Mountain is het onwaarschijnlijk dat de informatie op de tapes illegaal is gebruikt. De politie in New York is een onderzoek gestart.

Volgens het bedrijf is de informatie op de tapes veilig en is het erg onwaarschijnlijk dat criminelen hierin geïnteresseerd zouden zijn. Het is volgens Iron Mountain té moeilijk om toegang te krijgen tot de data en deze te lezen, hiervoor is zeer specialistische kennis en geavanceerde apparatuur nodig. Hierbij dient te worden aangetekend dat de betreffende backup drives en bijbehorende software wel gewoon in gespecialiseerde computerwinkels te koop is.

Grote bedrijven maken bewaren hun backup tapes vaak elders dan binnen het bedrijf zodat deze te restoren is in het geval van een ramp waarbij de het gehele bedrijf verloren gaat. Iron Mountain is een vran de grootste in backup bedrijven en haalt en brengt jaarlijks meer dan 5 miljoen keer backup tapes.

Bron: TG Daily

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap