Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

IBM: zelfgebrande CD's en DVD's beperkt houdbaar

Schijfjes niet geschikt voor langdurige gegevensopslag

IBM Duitsland heeft een onderzoek uitgevoerd naar de houdbaarheid van zelfgebrande CD's en DVD's en is tot de conclusie gekomen dat het slecht gesteld is met die houdbaarheid.

Volgens Kurt Gerecke, werkzaam als researcher voor IBM Duitsland, moet de gebruiker er van uitgaan dat zijn zelfgebrande schijfjes een maximale levensduur van 5 jaar hebben. Geperste CD's en DVD's, die u kant en klaar in de winkel koopt dus, hebben volgens Gerecke een langere levensduur.

Vooral bij goedkope schijfjes zoals die bijvoorbeeld bij de Aldi in grote hoeveelheden worden aangeboden dient de gebruiker voorzichtig te zijn. Zij hebben volgens Gerecke een levensduur van 2 tot 2,5 jaar. Naarmate de CD's en DVD's duurder worden, door de betere materialen die voor de productie worden gebruikt, kan die levensduur worden verlengd naar zo'n 5 jaar.

Het advies van Gerecke is dan ook op backups niet te lang op CD of DVD te bewaren. Welk medium dan wel geschikt is voor het bewaren van een backup? Daar heeft Gerecke niet echt een antwoord op want ook harde schijven, flash-geheugen en USB-sticks hebben volgens hem geen eeuwige levensduur.

Bron: Breekpunt

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap