Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
   

Handleiding Microsoft SQL backupreeks

Vanuit MKBackup Manager kunt u de backupreeks voor bestanden aanmaken. In de volgende stappen geeft u aan welke mappen u wilt veiligstellen en wanneer.

1. Start de MKBackup Manager via Start -> Alle programma's -> MKBackup Manager -> MKBackup Manager

2. Inloggen

Voer uw aanmeldingsnaam en wachtwoord in en klik op Ok (wachtwoord vergeten).

3. Kies Back-upreeks -> Nieuw -> MS SQLServer

Bovenstaand scherm verschijnt. Voer de naam in van de backupreeks in. Selecteer de Microsoft SQL Server en voer de juiste aanmeldingsgegevens in voor de geselecteerde Microsoft SQL Server en kies Volgende.

4. Kies backupbron

Selecteer de database of databases die u in deze backupreeks mee wilt nemen. Er worden tijdelijke bestanden gemaakt die standaard worden opgeslagen op "C:\Backup\MSSQLServer", op deze locatie moet ten tijde van de backup voldoende ruimte zijn. U kunt dit pad wijzigen. Klik Volgende om verder te gaan.

5. Backupschema installen

Voor Microsoft SQL Server worden standaard twee backupschema's aangemaakt. Namelijk de "Database Back-upschema" deze wordt iedere vrijdag uitgevoerd. Dit is een volledige backup van de database. De "Transactielogboek Back-upschema" wordt dagelijks uitgevoerd en bevat de mutaties van die dag. Op die manier hoeft niet iedere dag de database over de internetverbinding.

Standaard staat het backupschema instegeld op dagelijs om 21:00 uur. Mogelijk wilt u dit wijzigen. U klikt hiervoor op Eigenschappen.

6. Encryptie

Alle bestanden die naar de MKBackup servers worden verzonden zijn versleuteld. In deze stap kunt u de codeerinstellingen wijzigen. Standaard wordt uw wachtwoord gebruikt voor de codering. Dit kunt u echter aanpassen door te kiezen voor Aangepast. Klik daarna Volgende om verder te gaan.

7. Voltooid

De backupreeks is aangemaakt, klik op Voltooien.

8. Kies Back-upreeks -> Opslaan.

Terug naar de helpdesk startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap