Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Gegevens OZB verdwenen na crash

Op het gemeentehuis van Zeevang brak paniek uit toen onlangs een harde schijf crashte. Omdat er niet automatisch een back up was gemaakt, waren gegevens over de WOZ (Wet Onroerende Zaken) verdwenen.

En daarmee zaken als de waarde van onroerend goed en de bijbehorende OZB-aanslagen. In een poging de zaak te redden, werd de harde schijf naar een Engels bedrijf gestuurd.

De gemeente had pech, de schijf gaf zijn 'geheimen' niet meer prijs. Daarop is een actie gestart om alle gegevens die nog bij de ambtelijke afdelingen bekend waren, bijeen te brengen. Vervolgens zijn uitzendkrachten ingehuurd om al die gegevens weer in te tikken.

Desalniettemin kan het gebeuren dat mensen een onjuiste belastingaanslag krijgen.

De hele kwestie kost de gemeente 45.000 euro. De gemeenteraad besprak deze week het probleem. De politiek zat in elk geval met twee vragen: of met 45 mille de hele schade gedekt was en of al duidelijk was wat er mis is gegaan.

Volgens burgemeester Martijn Smit is het bedrag voldoende. De reden van de crash en het niet automatisch maken van een back up worden nog onderzocht.

Wel heeft de leverancier alvast een schadeclaim ontvangen.

Bron: Noordhollands Dagblad

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap