Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Gebruikers vertrouwen blind op laptopbeveiliging

Bijna twee derde (62 procent) van de Britse laptopgebruikers negeert de gevaren van dataverlies. Ze geloven ten onrechte dat hun informatie beveiligd is. Dat blijkt uit een in Groot-Brittannië uitgevoerd onderzoek van Iron Mountain Digital, de technologie-unit van Iron Mountain. Minder dan dertig procent van de ondervraagden maakt dagelijks back-ups van bestanden en slechts 36,5 procent geeft aan gegevens te versleutelen.

Iron Mountain Digital waarschuwt dat deze lakse benadering van databeveiliging het risico op gegevensverlies enorm vergroot. Niet alleen bestaat de kans dat persoonlijke informatie bij onbevoegden terechtkomt, het verlies van bedrijfskritische informatie heeft vooral negatieve invloed op de bedrijfsvoering. Er is sprake van tijdverlies en de financiële gevolgen kunnen aanzienlijk zijn.

"Laptopgebruikers lopen het grootste risico bedrijfsgegevens te verliezen. Ze zijn zelden op kantoor, vaak onderweg of ze werken thuis. Ze maken dus minder vaak back-ups van hun bestanden dan desktopgebruikers", zegt Jim Agenant, Regional Manager Benelux van Iron Mountain Digital. "Door gegevens niet te versleutelen en onvoldoende back-ups te maken, lopen zij het gevaar al hun data te verliezen op het moment dat zij te maken krijgen met technische problemen, of als hun laptop wordt gestolen."

"Niet alleen de betreffende persoon is slachtoffer bij dataverlies", vervolgt Agenant. "Complete organisaties kunnen schade oplopen. Hoe groot die is, hangt af van de hoeveelheid data die verloren is gegaan. Het kan gaan om vertrouwelijke verkoopcijfers, handelsgeheimen of cruciale informatie over contracten. Het effect op de marktpositie kan zeer schadelijk zijn. Kleine bedrijven lopen het meeste risico, omdat gegevensverlies hun klantgebonden activiteiten kan verlammen."

Bron: Breekpunt

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap