Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Een op vijf mkb'ers verliest data

Veel mkb-bedrijven worden de dupe van dataverlies door diefstal en virusinfecties. Toch denken de meeste bedrijven dat hun beveiliging wel snor zit.

Dat blijkt uit onderzoek onder 400 vertegenwoordigers van mkb-ondernemingen van het Digibewust Programma, een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken en het bedrijfsleven.

Campagne
Frank Heemskerk, staatssecretaris Economische Zaken en Arie van Bellen, directeur van ECP.NL starten vandaag een campagne om mkb-ers te bewuster te laten omgaan met digitale veiligheid.
76 procent van de ondervraagden gelooft dat hun beveiliging goed tot zeer goed is. Toch worden er bij 82 procent van de bedrijven geen formele afspraken gemaakt over bijvoorbeeld veilige werkprocessen en wat werknemers online mogen.

Training
Training van medewerkers in het vertrouwelijk en veilig beheren van data in het bedrijf gebeurt in nog geen kwart van de bedrijven. De meeste ondernemingen vertrouwen blindelings op de goede wil en het persoonlijk inzicht van hun employees. Twintig procent heeft bovendien geen back-upbeleid. Zonder back-up kan belangrijke bedrijfsinformatie bij een computercrash voorgoed verloren gaan.

Incidenten
Bijna een kwart van de ondervraagde bedrijven heeft te maken met digitale incidenten. Die bestaan voornamelijk uit de diefstal van een laptop of pc (56 procent), een virusinfectie (54 procent), een defect in de infrastructuur (31 procent) of een spyware-infectie (30 procent). Daarbij ontstond bij 60 procent van de slachtoffers aanzienlijke schade.
Opvallend is dat de meeste incidenten vaker voorkomen bij bedrijven die aangeven wel op de hoogte te zijn van beveiliging.

Test
Ondernemers kunnen vanaf vandaag zelf testen hoe digitaal veilig hun bedrijf is via www.digibarometer.nl. Ze krijgen daarmee een rapportage over de zwakke punten in het bedrijf en adviezen voor verbeterpunten.

Bron: Zibb

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap