Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Drie manieren voor een goede backup

Een goede backup begint met een investering. Maar dan heeft u er ook echt iets aan als uw netwerk crasht. Drie prima alternatieven voor de beruchte backuptapes.

1. Backup op een externe harddisk

Investering: 115 euro voor de harddisk (250 Gb)
  tijd van u of uw werknemer per dag
Risicofactor: hoog, vanwege de mogelijkheid om een backup te vergeten.

Externe harddisks zijn te koop bij computerzaken. In uw computer zit er ook één, maar deze kunt u meenemen. U zorgt ervoor dat alle belangrijke bestanden aan het einde van de dag op de extra harddisk worden gekopieerd. Maak iemand verantwoordelijkheid daarvoor en doe het dagelijks op hetzelfde tijdstip.

2. Een backup server gebruiken (online backuppen)

Investering: éénmalige softwarelicentie (0 tot 100 euro)
  300 euro per maand voor 250 GB
Risicofactor: laag

Na de installatie van de backupsoftware op uw hoofdcomputer, zorgt de software dat alles wat op uw netwerk staat op een backupserver wordt geschreven. Na de eerste totale backup, worden de volgende dagen allen de veranderingen in uw waardevolle data naar de backup-server gestuurd. De bestanden zijn gecomprimeerd en versleuteld (encrypted). U bepaalt zelf wanneer de bestanden automatisch worden verzonden, zodat u uw netwerk niet belast als u het nodig hebt voor uw bedrijfsprocessen. Dankzij uw wachtwoord kunt u overal ter wereld waaru een internetverbinding heeft uw bestanden terugzetten van de backup-serever naar uw computer of laptop. Dagelijks ontvangt u per e-mail een duidelijke en uitgebreide rapportage van elke backup.

3. Koop zelf een backupserver

Investering: 2.285 euro voor 250GB
  (exclusief virus- en firewallupdates voor 290 euro per jaar)
Risicofactor: gemiddels. U kunt zelf backups mee naar huis nemen.

Zet een computer neer die dient als backupserver. Er zijn verschillende computerfabrikanten die speciaal voor dit doel computers in hun assortiment hebben. Het zijn servers die een draagbaar onderdeel hebben dat u mee naar huis neemt. De fileOcean van Easybow bijvoorbeeld

72 uur grens
De factor tijd speelt een belangrijke rol. Hoe sterker uw bedrijf geautomatiseerd is en hoe meer u aan e-business doet, hoe krietieker de tijdsfactor is. Als uw klanten niet meer kunnen bestellen en u geen inkooporders meer kunt doorgeven, begint er een onheilspellende klok te tikken. Volgens ervaringsgegevens in de VS heeft u dan 72 uur om weer in de lucht te komen. Voorbij die grens verliest u het vertrouwen van uw klanten.

Bron: Bizz special

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap