Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Draagbare computers blijven in trek bij dieven

Bijna de helft van alle gestolen computers is een laptop, waarmee deze apparaten een dankbaar doelwit blijken voor `gelegenheidsdieven'. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse softwarefabrikant Brigadoon Software, dat zich niet geheel toevallig bezighoudt met het ontwikkelen van software om gestolen pc's te traceren.

Van alle gestolen computers is 48 procent een laptop. In iets meer dan een kwart van de gevallen (26,7 procent) betreft het een desktop en in 8 procent een pda.

De meeste computers worden buiten kantoortijden ontvreemd (33,6 procent) en dan veelal ook nog op een plek buiten de kantoormuren.

In bijna 90 procent van deze gevallen betreft het dan een draagbaar apparaat dat in 12,1 procent van de gevallen uit een auto is ontvreemd.

Volgens 38 procent van de respondenten worden de apparaten veelal gestolen omdat de dief de kans kreeg. 42 Procent denkt dat de waarde van het apparaat de grootste drijfveer was.

Verborgen kosten
Volgens de onderzoekers kunnen de kosten van een gestolen computer aardig oplopen. De gemiddelde waarde van een gestolen pc bedraagt bijna 2500 dollar.

De gemiddelde kosten doordat werknemers niet productief zijn bedragen daarentegen ruim 14.000 dollar. Als een prijskaartje aan verloren gegevens wordt gehangen, loopt de schade nog verder op. De gemiddelde schade door verlies van data is namelijk bijna 630.000 dollar.

Opvallend is dat ruim 38 procent van de `slachtoffers' geen backup van het systeem had gemaakt. De resterende 62 procent doet dit daarentegen wel.

Saillant detail is dat bijna 40 procent van de ondervraagden totaal geen beveiligingsbeleid heeft om diefstal te voorkomen of verminderen. In 14,6 procent van alle gevallen probeert een werkgever (een deel van) de schade te verhalen op de werknemer.

Bron: Webwereld

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap