Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Diefstalrisico's onderschat door bedrijven

Gevolgen te beperken dankzij nieuwe back-uptechniek

Geen regiokrant door inbraak - klik voor vergrotingErmelo, 8 april 2004, De kans op computerdiefstal blijkt onrustbarend groot te zijn. Maar ook computervirussen en brand kunnen ervoor zorgen dat belangrijke bedrijfsgegevens in een klap zijn verdwenen. En uitgerekend die nacht zat de back-up cd nog in de gestolen of verbrande computer... Vaak wordt er echter in het geheel geen back-up gemaakt, zo blijkt uit onderzoek. Volgens voormalig systeembeheerder Ernst Veen moeten bedrijven zich bewust worden van de risico's die zij lopen om kostbare computergegevens te verliezen. Hij ontwikkelde een gemakkelijke en goedkope manier om dit gegevensverlies te beperken.

Het moet de angst van elke ondernemer zijn: op een morgen ontdekken dat alle computers zijn gestolen en dat de geautomatiseerde bedrijfsgegevens daarmee eveneens zijn verdwenen. De Ermelose onderneming MKBackup ontwikkelde daarom een doeltreffende oplossing: MKBack-up. Het softwareprogramma zorgt ervoor dat er een kopiebestand wordt gemaakt, waarbij de gegevensopslag buitenshuis geschiedt. Het dagelijks vervangen van back-up cd's of tapes behoort hiermee tot de verleden tijd, want MKBackup slaat de gegevens on line op in een server van MKBackup. Diefstal of brand kunnen de hardware nog wel treffen, maar in een mum van tijd kan de onvervangbare data op vervangende computers gerestored worden.

'Het enige dat nodig is om gebruik te maken van deze software is een internetverbinding', aldus de enthousiaste directeur Veen, die met zijn programma op de Hengelose Euregio Businessbeurs dit voorjaar veel lof oogstte.

Veilig en dichtbij
Ondernemers die bang zijn dat hun kostbare bedrijfsgeheimen met MKBackup zomaar op het internet belanden, hoeven zich geen zorgen te maken. De data wordt versleuteld via de telefoon- of datalijn verzonden. Daarnaast zijn de gegevens uitsluitend oproepbaar met een wachtwoord dat zelfs bij MKBackup niet bekend is, en tot slot biedt MKBackup een optimaal beveiligde opslagserver door middel van o.a. 24-uursbewaking, noodstroomvoorziening en de hoogste mate van brandveiligheid.

Omdat MKBackup ervoor zorgt dat er elke dag automatisch een back-up van alle gegevens wordt gemaakt (of naar wens vaker), heeft de ondernemer altijd al zijn actuele gegevens binnen handbereik. Op elke gewenste plek en op elk gewenst tijdstip.

Voordelen
Uit onderzoek is gebleken dat veel ondernemers vergeten hun data zorgvuldig te bewaren, terwijl de kans op verdwijning, beschadiging e.d. groot is. Het nieuwe back-upprogramma komt dan ook als geroepen. Vanwege de lage maandkosten en de overbodigheid van speciale hardware is MKBackup bovendien ook nog eens goedkoper dan gebruikelijke back-upmethodes. Via een eenvoudig maandabonnement is elke ondernemer verzekerd van dagelijkse gegevensopslag en de mogelijkheid altijd en overal alle data terug te kunnen zetten. Meer voordelen zijn te vinden op www.mkbackup.nl.

CIJFERS
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de pc-gebruikers ervaring heeft met dataverlies.
De belangrijkste oorzaken:

- diefstal: dagelijks worden meer dan 3.000 pc's gestolen
- menselijk toedoen: 32% van de gebruikers springt onzorgvuldig met de computer om, met dataverlies tot gevolg.
- defect: 22% van de pc's gaat binnen een jaar kapot

Toch heeft circa 70% van de ondernemers geen maatregelen getroffen ter beveiliging van data op de computer...

Download volledig artikel inclusief illustratie (hoge resolutie)Download volledig artikel inclusief illustratie (hoge resolutie) (ZIP, 818kB)

MKBackup

Terug naar persberichten of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap