Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Dataverlies en downtime grootste risico's voor it-manager

Het verlies van bedrijfskritische data en downtime van belangrijke it-systemen zijn de grootste risico's waar it-managers mee te maken krijgen bij hun it-planning. Dat blijkt uit onderzoek van Freeform Dynamics in opdracht van CA.

Ook de stijgende hoeveelheid data die op verschillende locaties en verschillende systemen moet worden opgeslagen en teruggezet moet kunnen owrden, bezorgt de it-managers hoofdbrekers. Bijna tweederde van de ondervraagden geeft aan zich zorgen te maken over het beheer van gedistribueerde dataopslag. Ongeveer eenderde heeft geen vertrouwen in gedecentraliseerde opslag van bedrijfskritische informatie op servers, pc's en mobiele apparaten.

Ut het onderzoek blijkt duidelijk dat er een gapend gat is tussen de risico's die de managers zien en de acties die ze erop nemen. Zo geeft 86 procent aan bang te zijn dat hun bedrijf ernstig te lijden zal hebben onder het verlies van bedrijfsdata. Ruim 30 procent heeft echter geen passende service level agreement strategie geïmplementeerd om het risico van dit verlies te beperken en acceptabele hersteltijden te bepalen. "Om inzicht te krijgen in het risico dat een organisatie loopt, moeten it-managers zowel de service level-vereisten als de potentiële impact die gebeurtenissen hebben begrijpen. Managers die dit inzicht ontberenm zijn niet in staat om een goede dataopslag te ontwerpen en beheren", zegt Duncan Fisken, vice president van de Solutions Management EMEA divisie bij CA. Informatiebeheer-technologieën worden nog steeds weinig gebruikt. Zo heeft slecht 38 procent van de respondenten e-mail archiverings- en herstelsoftware geïmplementeerd en zo'n 30 procent maakt gebruikt van workflow- en documentbeheer. Bijna de helft van alle ondervraagde bedrijven maakt weinig tot geen gebruik van dit soort beheertools. "Risicobeheer moet de kern vormen van iedere strategie om gedistributeerde data binnen een bedrijf te beheren en te beschermen", zeft onderzoeker Jon Collins van Freeform Dynamics. "Er is een groot aantal parameters waarmee rekening moet worden gehouden, afhankelijk van het type en de locatie van de data, waardoor het berschermen van data een nachtmerrie kan worden als het niet op een eenduidige manier wordt aangepakt."

Bron: Computable

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap