Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Computerproblemen zorgen voor chaos bij Belastingdienst

Bedrijven dupe van chaos Belastingdienst

Ruim 400.000 bedrijven moeten opnieuw hun loongegevens aanleveren bij de Belastingdienst. Door automatiseringsproblemen bij de fiscus en uitkeringsinstantie UWV zijn de eerder ingeleverde loongegevens niet bruikbaar.

Dat zei staatssecretaris De Jager van Financiën in de Tweede Kamer. Hij voegde eraan toe dat bedrijven die door de problemen bij de fiscus dit jaar te laat zijn met het inleveren van hun gegevens, geen boete krijgen.

Volgens MKB Nederland hebben bedrijven gemiddeld een dag werk aan het opnieuw aanleveren van de gegevens. De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen schat dat het opnieuw verstrekken een bedrijf minimaal 500 euro kost.

De totale schade voor het bedrijfsleven komt op minimaal 200 miljoen euro.

Walvis
De problemen bij de Belastingdienst ontstonden bij de invoering van de wet Walvis, vorig jaar. Die wet moest het voor bedrijven makkelijk maken om aangifte te doen van loonheffing en premies.

Die gegevens werden door de invoering van de wet uitgewisseld tussen het UWV en de Belastingdienst om dubbel werk voor ondernemers te voorkomen.

De loongegevens over 2006 zijn voor het UWV wel beschikbaar, maar de Belastingdienst kan ze door problemen met de computers niet verwerken. Hierdoor mist de Belastingdienst de noodzakelijke loongegevens over 2006 om definitieve toeslagen of teruggave van teveel betaalde premie vast te stellen.

Onbegrijpelijk
De Tweede Kamer is ontstemd over de administratieve problemen bij de Belastingdienst. Alle politieke partijen vinden het onbegrijpelijk dat na anderhalf jaar pas de ernst van de problemen duidelijk wordt.

Ze drongen er afgelopen nacht tijdens een debat met De Jager op aan dat betrokken burgers en bedrijven goed geïnformeerd worden.

Op zijn vroegst kunnen de bedrijven en burgers pas aan het eind van het jaar hun teruggave tegemoet zien.

Bron: NOS Journaal

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap