Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

IDC: bewustwording beveiliging neemt toe

In het afgelopen jaar zijn gebruikers van internet meer bewust geworden van de gevaren die slechte beveiliging met zich meebrengt, dan het voorgaande jaar, zo meldt IDC.

Het onderzoeksbureau heeft meer dan 12000 Europeanen in veertien landen geïnterviewd. Uit de antwoorden blijkt dat men voornamelijk verontrust is over het verliezen van data-gegevens, maar ook over diefstal van creditcard gegevens. "Internet is een goede plek om informatie en entertainment te vinden, maar wat gebeurt er met de informatie, zoals creditcards gegevens, die door de cyberspace worden gezonden? Deze problemen baren Europese internet gebruikers zorgen", vertelt Thomas Raschke, onderzoeker bij IDC's Europees internet onderzoeksprogramma. De meest gebruikte beveiligingssoftware zijn Norton en McAfee. De gebruiksvriendelijkheid tijdens het installeren is van doorslaggevend belang bij de aanschaf van beveiligingssoftware, prijs daarentegen is van ondergeschikt belang, zo blijkt uit het onderzoek.

Bron: IDC

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap