Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Belastingdienst maakt geen backups

DEN HAAG - Een netwerkbeheerder van de Belastingdienst heeft tussen de 35.000 en 100.000 elektronische aangiften van bedrijven gewist. Het gaat om aangiften voor de loonheffing, die ondernemingen sinds 1 januari iedere maand verplicht digitaal moeten aanleveren.

Het gaat om aangiften voor de loonheffing, die ondernemingen sinds 1 januari iedere maand verplicht digitaal moeten aanleveren. Het is nog niet duidelijk hoeveel aangiften precies zijn vernietigd, schrijft De Telegraaf. Mogelijk zijn er nog backups van vorige dagen beschikbaar en blijft het verlies beperkt tot 35.000 aangiftes, de productie van een dag. Als deze bestanden er niet meer zijn, kan het aantal verloren aangiften oplopen tot 100.000 stuks.

Geen match
De fout is al twee maanden geleden begaan. De Belastingdienst probeert de blunder stil te houden, zelfs het Ministerie van Financiën is volgens de krant niet op de hoogte. De Belastingdienst vraagt indieners van de verdwenen aangiften nu of ze opnieuw de gegevens willen aanleveren. 'De verschuldigde bedragen komen wel binnen, maar het probleem is dat de fiscus de bijbehorende aangiften niet meer kan vinden. Er kan geen match worden gemaakt', aldus een anonieme medewerker.

Bron: Zibb.nl / Telegraaf

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap