Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

IDC: behoefte aan opslagsoftware stijgt

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan software om gegevens adequaat te kunnen opslaan en terugzetten, zo blijkt uit onderzoek van IDC.

Volgens de marktvorser is er de eerste drie maanden van dit jaar 1,5 miljard dollar uitgegeven aan opslagsoftware, een stijging van 7,3 procent. Volgens IDC wordt de vraag naar opslagsoftware gevoed door het gevoel van onveiligheid en de aangescherpte regelgeving (vooral in de VS, red.) over het bewaren en boven water kunnen halen van gegevens. De markt voor gegevensduplicatie, waarbij alle gegevens van diverse vestigingen ook op een centrale server worden opgeslagen, groeide het meest. Dit segment groeide volgens IDC met 8,5 procent.

De markt voor backup- en archiefsoftware bleef in de pas met het gemiddelde van 7,3 procent. Opvallend genoeg groeide de omzet uit software voor opslagmanagement het minst van allemaal (6,1 procent). Overigens gaat EMC in deze markt nog steeds aan kop, met een marktaandeel van 24 procent. Veritas is met 21 procent goede tweede, gevolgd door Computer Associates, IBM en HP.

Bron: IDC

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap