Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

'Bedrijven lijken mobiele werker te vergeten'

It-managers hebben vaak niet nagedacht over een goede manier om gegevens van mobiele werkers veilig te stellen. Dit vormt een gevaar voor de organisatie. Dit concludeert softwarefabrikant Veritas na onderzoek naar het gebruik van e-mail binnen organisaties.

Bij 43 procent van de onderzochte bedrijven blijkt de it-manager geen verantwoordelijkheid te nemen voor de gegevens op laptops van mobiele werkers.

Veelal worden gegevens op een laptop bijvoorbeeld niet automatisch gebackupt. Mobiele werkers stellen hun organisatie zodoende bloot aan de risico's van het verlies van bedrijfskritische gegevens, concludeert Veritas.

11 Procent van de ondervraagde it-managers heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid om gegevens op laptops te archiveren. In 32 procent van de gevallen rekenen bedrijven erop dat werknemers zelf backups maken.

"Gebruikers moeten niet zelf verantwoordelijk zijn voor het opslaan van bedrijfsgegevens", zegt Nigel Postings, een door Veritas geraadpleegde consultant bij Microsoft.

 "Mobiel werken is een belangrijk onderdeel van het huidige landschap, maar bij die vrijheid hoort de verantwoordelijkheid van de it-afdeling om diensten en processen te bieden."

Cijfertjes
Driekwart van alle bedrijven erkent dat e-mail wordt gebruikt voor bedrijfskritische functies. 99 Procent van de ondervraagden zegt dan ook regelmatig backups van de mail te maken. 73 Procent doet dit zelf elke 24 uur.

Bron: Webwereld

MKBackup

Terug naar achtergrond informatie of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap