Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
Cover MKBackup folder
Wilt u meer lezen over de voordelen, beveiliging, techniek en de mogelijkheden?
Bestel onze brochure
   

Backup van software

Consumenten en bedrijven hechten steeds meer belang aan het beveiligen van hun data. Voor deze beveiliging kunnen verscheidene programmas gebruikt worden, zoals antivirus software en firewalls. Deze programmas beschermen tegen aanvallen van buitenaf, maar tegen fouten van werknemers kunnen deze programmas weinig uitrichten. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door Websense, blijkt dat de eigen werknemer de grootste bedreiging voor de bedrijfsdata vormt.

Om dataverlies door werknemers tegen te gaan kan een bedrijf het beste een dagelijkse back-up maken van alle belangrijke data. Deze zorgt er voor, dat de data meteen teruggezet kan worden op het moment dat een werknemer deze verliest of bijvoorbeeld verkeerd opslaat.

Een back-up maken kan op twee manieren; door middel van een (externe) harde schijf of met gebruik van een back-up server. Het maken van een back-up op een (externe) harde schijf is de goedkoopste optie, maar ook een met de meeste risico's. Het gevaar schuilt in het vergeten te maken van een back-up. Daarom is het belangrijk dat deze dagelijks vanaf een vaste plek wordt uitgevoerd.

Het maken van een back-up vanaf een back-up server is veel eenvoudiger maar daarbij ook iets duurder. Dit kan vanaf ongeveer € 7,00 per maand. Op die manier wordt er elke dag op een bepaald tijdstip van alle data die is veranderd of toegevoegd een back-up gemaakt. De klant heeft daar verder geen omkijken naar.

De data wordt versleuteld naar de server verstuurd, zodat niemand de data kan bekijken of stelen. Omdat alle data via het Internet verstuurd en bewaard wordt is deze optie duurder dan het kopen van een (externe) harde schijf. Het maken van een back-up wordt steeds populairder. Je ziet nu dat ook kleinere bedrijven en zelfs particulieren beginnen met het maken van een back-up, om hun data te beschermen, aldus MKBackup.

Groot voordeel van een back-up server is, dat er vanuit elke locatie in de wereld een back-up gemaakt kan worden of bestanden terug gezet kunnen worden. Ook is het mogelijk om zelf een back-up server te kopen. Dat is de duurste optie en kost rond de € en is vooral bedoeld voor bedrijven die veel data hebben die versleuteld moet worden en een grote waarde hechten aan de veiligheid van hun data.

Bron: Blik op Nieuws, Blik op Nieuws: Back-up van softwareDoor deze link te volgen verlaat u deze site

MKBackup

Terug naar in de media of naar nieuws startpagina

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap