Hoe goed is uw organisatie beschermd tegen dataverlies? Bestel online of bel 023 890 1670
 
MKBackup - Startpagina Oplossingen  
Helpdesk  
Gratis proberen
 
   

Aangepast encryptieniveau

Encryptie speelt een grote rol in de software van MKBackup. In onderstaande stappen kunt u een aangepast encryptie profiel samenstellen.

1. Kies encryptieniveau

Alle bestanden die op de MKBackup servers worden opgeslagen zijn versleuteld. Ook het versturen vanaf uw computer(s) naar de MKBackup servers gebeurd versleuteld. Standaard wordt gebruik gemaakt van de AES 128 encryptie. Het encryptiewoord dat wordt gebruikt is gelijk aan uw wachtwoord. Wanneer u een nog grotere veiligheid wenst van uw bestanden of de encryptie AES 128 is voor uw bestanden niet veilig genoeg kiest u "Aangepast".

2. Aangepast niveau

U heeft nu zelfs de keuze om geen codering te gebruiken. Uiteraard adviseren wij u deze keuze niet. U kunt het algoritme overzicht kiezen om gebruik te maken DESede en Twofish.

AES (standaard)
AES staat in de cryptografie voor Advanced Encryption Standard. Het is een computerversleutelingstechniek (encryptie).

AES is een subset van het Rijndael-algoritme waarbij de sleutels altijd 128-bit zijn en de blokgrootten beperkt zijn tot 128, 192 of 256 bytes. Rijndael zelf kan alle blokgrootten en sleutels aan die een veelvoud zijn van 32-bit met een minimum van 128-bit en een maximum van 256-bit.

DESede
DES (Data Encryption Standard) is een methode van cryptografische versleuteling van gegevens.

DES is gebaseerd op het algoritme Lucifer van de firma IBM, en is in 1977 tot standaard verheven. DES werkt in de basisvorm met een sleutellengte van 56 bits, maar in 1995 is gebleken dat DES in de oorspronkelijke vorm niet meer betrouwbaar en veilig is.

Kenmerk van DES is dat de informatie die moet worden vercijferd wordt opgedeeld in datablokken van elk 64 bits, die in 19 stappen op gedefinieerde manieren door elkaar worden geschoven. In de meeste stappen worden de helft van de bits via een Exclusive OR functie gemanipuleerd, waarbij zowel per stap de sleutel wisselt, als ook de groep van bits.

Nadeel van de basisversie van DES is, dat bij dezelfde sleutel er bij dezelfde invoer altijd dezelfde uitvoer verschijnt. En aangezien er steeds in blokken van 64 bits wordt gewerkt, kan men dus blokken van 64 bits overschrijven met een ander blok van 64 bits, zodat een deel van de boodschap wordt herhaald. Om dit tegen te gaan zijn extra maatregelen bedacht.

Om de sleutellengte en daarmee (waarschijnlijk) ook de veiligheid van DES te vergroten, heeft men een schakeling bedacht waarbij drie DES algoritmes achter elkaar zijn geschakeld. Dit wordt 3DES, of Triple DES, genoemd.

Twofish
Twofish is net als DES en Blowfish een symmetrische blokversleutelingstechniek. Er wordt gebruik bemaakt van sleutellengtes van 128, 192 of 256 bits, waarmee blokken van 128 bits 16 maal worden versleuteld.

Bij sleutel coderen vult u vervolgens tweemaal het encryptiewoord in. Dit mag uw wachtwoord zijn maar u kunt ook kiezen voor een ander woord.

Vervolgens kiest u Volgende om verder te gaan.

Terug naar Bestanden | Systeemstatus | Microsoft Exchange | Microsoft SQL | MySQL

Pagina afdrukkenPagina afdrukken | Pagina versturen per e-mailPagina versturen per e-mail | Pagina aan favorieten toevoegenPagina aan favorieten toevoegen

Disclaimer | Privacy | Sitemap